Jdi na obsah Jdi na menu

Pleť a zimní mrazivé počasí

Jak správně pečovat o svou pleť v náročném zimním období?

Zima se nám letos přihlásila v plné síle, co říkáte? :-)
Pravděpodobně nám nahrazuje všechny ty minulé roky, kdy stačil lehký zimní kabát a sotva čepice, abychom vyšly ven. Teď je však zapotřebí myslet nejenom na pořádně teplé oblečení, ale i na správnou ochranu pleti. Namáhá ji totiž zimní počasí a současně také přechody z mrazu do teplého prostředí domova.

Všeobecně je v zimě dobré vybírat krémy s vyšším obsahem tuku, které pleť více promašťují a dodávají jí větší ochranu. Volte mastnější krémy s vyšší koncentrací složek budujících ochranný kožní film (kyselina mléčná, skvalen, jojobový olej,…). Pro suchou pleť je ideálním řešením k ochraně před mrazem Krém INTENSIVE pro velmi suchou pleť, protože ze všech krémů obsahuje nejvyšší procento tuku. Vzpomeňte si na něj při chystání se na lyže či na jiné zimní aktivity. :-) Lze jej používat rovněž na denní bázi, stejně tak jako Krém INTENSIVE pro suchou pleť. Z řady SkinIdent doporučuji Vitamin krém, Ceramid krém nebo Super krém pro suchou pleť.

Vždy však myslete na typ pleti (i věk) a zbytečně „nepřesycujte“ pleť smíšeného nebo mastného typu. Sice je v zimě produkce mazu redukována, ale volit pro každodenní péči velice hutné krémy (aniž byste třeba vyšly z domu) není v tomto případě šťastným řešením. Pokud máte, jako já, problém s mastnějšími krémy, zkuste pro ochranu Krém SENSITIVE pro normální a suchou pleť nebo Krém SENSITIVE Couperose krém, jestliže máte sklon ke vzniku rozšířených žilek. 

Při vrstvení přípravků postupujme jako vždy. Nejprve liposomální přípravek, dále krém a pak make-up. Podstatná je také aplikace správného množství daného přípravku – všeho s mírou.

Mějte krásné i když mrazivé zimní dny! :-)

Tento krásný článek pro vás napsala Eva Ringlová - chemická specialistka firmy Dr. Baumann SkinIdent


                 15966150_10208321892394130_2651898655467019169_n.jpg