Jdi na obsah Jdi na menu

Sezónní ošetření pleti

Zimní ošetření s baobabem pro všechny typy pletí všech věkových kategorií - kombinace produktů z řad Dr. Baumann, SkinIDENT a bionomeSPA podle aktuálního stavu a potřeb pleti

baobab1.png                        

Suchost, šupinky a pnutí pleti nejsou normální, a to ani v zimě. Toto vše je známkou dehydratace, které se lze vyhnout. Záleží jen na výběru správných přípravků a na jejich správném používání.

Jsme zhruba ve 2/3 letošní zimy a na některých pletích už je hodně znát, že jsou vystavovány proměnlivému počasí a suchému vzduchu ve vytápěných místnostech dlouho. V zimě se nestíhají dostatečně rychle tvořit ceramidy, které se starají o zdravý kožní film a tím pokožku chrání a udržují v dobré kondici. Může nám chybět odolnost (imunita) pleti, která zajišťuje zdravé přirozené procesy kůže. Pak se objevuje suchost, šupinky, červenání apod.

Březen je tedy zaměřen na intenzivní regeneraci a výživu pleti.
Zapomínat ale nesmíme ani na hydrataci a samozřejmě prevenci stárnutí.

Nejprve pleť významně zhydratujeme pomocí produktu Liposome Multi Active EssentialTento liposomální přípravek se zaměřuje na dodání co možná nejvyššího obsahu vlhkosti do pleti pomocí vícevrstvých liposomů, hyaluronátu sodného (kys. hyaluronové) a urey.
 
Pro doplnění ceramidů použiji příjemnou ampuli Ceramidy pro obnovu ochranné funkce pleti.

Během masáže obličeje, krku a dekoltu bude do pokožky zapracován Baobabový krém. Jeho složení je tak vydatné, že ho používám spíše jako masku. Olej z baobabu je velmi bohatý na omega 3,6 a 9 nenasycené mastné kyseliny, které podporují elasticitu pleti, působí antioxidačně (proti tvorbě vrásek), zjemňují pleť a pomáhají zadržovat vodu v pokožce.
Masáž bude provedena naší absolutní novinkou, kterou je Tělové mléko s baobabem s vysokým obsahem tuku.

Na závěr ošetření je použit oblíbený krém ESSENTIAL CARE z kouzelné řady BionomeSPA, který osvěží nejen pleť, ale i mysl hlavně díky své svěží vůni z citrónového oleje a vanilky.
Masťovým základem tohoto krému je olej z meruňkových jader, který pokožku hydratuje, regeneruje, zjemňuje, nezanechává na ní pocit mastnoty, protože se skvěle vstřebává. Dále je v něm obsažen jojobový olej, dodávající pokožce vlhkost, normalizuje tvorbu kožního mazu, lehce se roztírá a pleť činí sametově hebkou. Kromě přírodního vitamínu E, který zlepšuje povrch pokožky, zabraňuje předčasnému stárnutí pleti, protože vykazuje silnou antioxidační aktivitu a v produktu tak má i konzervační účinek, obsahuje krém nejdůležitější přirozené hydratační faktory (NMF) ureukyselinu mléčnou a mléčnan  sodný. Další neméně důležitou složkou je allantoin, který pokožku regeneruje, revitalizuje a zklidňuje. Olej z citroníku limonového pak zlepšuje tonus pleti, působí protizánětlivě a osvěžujícně :-)
A nakonec složky limonene, citral a vanilla dodávají krému příjemnou vůni, mají konzervační účinek a na pleti působí protizánětlivě.