Jdi na obsah Jdi na menu

Vliv kosmetických produktů na činnost celého organismu

Co se stane ve Vašem organismu již po 3 dnech, kdy přestanete používat kosmetiku obsahující chemické složky a vyměníte ji za přírodní produkty?

Vědci prestižní univerzity v Berkley v Kalifornii požádali sto dospívajících dívek, aby vyměnily svoje kosmetické přípravky, které jsou běžně dostupné v obchodech, za přírodní přípravky bez chemikálií. Výsledky byly ohromující.

Průměrná americká žena používá každý den tucet kosmetických výrobků, prostřednictvím kterých se pokožka dostane do styku s přibližně 168 různými druhy chemikálií. Jedna čtvrtina žen zatěžuje svůj organismus dokonce ještě větším množství chemikálií.

Mladé dospívající dívky používají denně i 17 různých druhů pleťové, tělové nebo dekorativní kosmetiky. Z tohoto důvodu je velmi důležité, aby věděly, jakým rizikům se vystavují.

Výsledky laboratorních testů, které byly prováděny na dobrovolnících v Kalifornii po třech dnech osobní hygieny a péči bez chemických přípravků ukázaly lepší výsledky než na začátku výzkumu. Během experimentu byla dokazována přítomnost čtyř chemikálií v moči účastníků výzkumu, kdy byla měřena hladina ftalátů, parabenů, triclosanu a benzophenonu 3. Některé z nich jsou toxické, zatímco další se mohou nahromadit v organismu. Kromě toho, jsou některé látky potencionální endokrinní disruptory a tím pádem mohou ovlivnit fungování hormonální rovnováhy.

Riziko je větší, pokud tyto oblíbené chemikálie kosmetického průmyslu používáte stále častěji.

Z tohoto důvodu je výsledek výzkumu Univerzity v Kalifornii důkazem toho, že chemikálie, které se aplikují na pokožku, se vstřebávají do Vašeho organismu. O tři dny později byla hladina chemikálií v moči po vysazení běžně používaných přípravků osobní hygieny a péče o pokožku nižší o 27-45%.

Tento experiment byl součástí kampaně s cílem zvýšit povědomí. Jeho úkolem bylo, aby mladé dívky zredukovaly používání běžných kosmetických přípravků, které obsahují chemikálie a které jsou škodlivé pro zdraví. Výsledky je přesvědčily. A Vás?

Zdroj: http://goo.gl/oXJrXR

              13866633_10209812916382279_1711452281_n.jpg